Svetski dan bez duvanskog dima

Izvor: Studio B, 31.Maj.2013, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan bez duvanskog dima

Dve i po godine posle donošenja Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, Svetski dan bez duvanskog dima Srbija ove godine obeležava sa više od 30 odsto pušača.

Odredbe tog zakona, koji ograničava pušenje na mnogim mestima, ali se zbog toga kazne retko izriču. Koliko je teško u Srbiji ostaviti pušenje?

Povodom tog dana, Institut za javno zdravlje „Batut" organizovao je stručnu konferenciju na kojoj su predstavljene mere sprečavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << upotrebe duvana, rezultati inspekcijskog nadzora i primene Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.

U parku pored hrama Svetog Save organizovan je i performans, u okviru kojeg su učenici osnovnih škola prikazali crteže na temu „Samo reci NE" i učestvovali u igri „Lavirinit", koja vodi do dobrog zdravlja.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.