Svetski blogeri oduševljeni nasleđem Srbije

Izvor: Press, 08.Sep.2016, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski blogeri oduševljeni nasleđem Srbije

Blogeri iz Italije, Kanade, Brazila, Kine i Indije tokom svog četvorodnevnog boravka u Srbiji obišli su Trajanovu tablu, Feliks Romulijanu i Medijanu, kao i manastire Studenicu i Žiču i preneli svoje utiske.
foto: b92.net
Blogeri su u Srbiji boravili krajem prošlog meseca. Jedna od njih, Lorel Robins iz Kanade kaže da je manastir Studenica jedno od najmirnijih mesta koje je posetila. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
"Manastir Studenica je najveći pravoslavni manastir u Srbiji, deo neverovatnog nasleđa pod zaštitom Uneska i ujedno jedno od najmirnijih mesta koje sam ikada posetila. To je bila jedna od mojih omiljenih stanica na putu kulture Transromanika", navela je ona. 

"Definitivno moramo da govorimo više o gastronomiji Srbije, jer se ne zna mnogo o tome koliko je neverovatna. Na mene je hrana ostavila jedan od najupečatljivijih utisaka dok sam istraživala evropsku baštinu puteva kulture Transromanika i Put rimskih careva u Srbiji", napisala je Nataša Amar, indijska turistička novinarka i fotograf. 

Inače, TOS je kao član Asocijacije Transromanika, zajedno sa Dunavskim centrom za kompetenciju, ove godine pobedilo na konkursu Evropskog instituta za kulturne rute Saveta Evrope i Evropske turističke komisije za posetu svetski priznatih blogera i organizaciju "Blogers`trip". 

"Blogers trip je povezao dva sertifikovana evropska puta kulture u Srbiji: Transromaniku i Put rimskih careva i Dunavski put vina u Srbiji. U potpunosti je finansiran sredstvima Evropskog instituta za kulturne rute i Evropske turističke komisije", saopštila je TOS.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.