Izvor: Beta, 30.Jan.2020, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska zdravstvena organizacija proglasila globalnu opasnost zbog novog koronavirusa

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je danas globalnu opasnost zbog novog oblika koronavirusa koji nastavlja da se širi van Kine."Glavni razlog za ovo proglašenje nije zbog onoga što se dešava u Kini nego zbog onoga što se dešava u drugim zemljama", rekao je šef Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejsus, kada je proglasio globalnu opasnost na konferenciji za novinare u Ženevi, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).Zabrinutost vlada da bi epidemija mogla da se proširi na zemlje sa slabijim zdravstvenim sistemima.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SZO proglasila globalnu opasnost zbog novog koronavirusa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2020

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je danas globalnu opasnost zbog novog oblika koronavirusa koji nastavlja da se širi van Kine. "Glavni razlog za ovo proglašenje nije zbog onoga što se dešava u Kini nego zbog onoga što se dešava u drugim zemljama", rekao je šef Svetske zdravstvene...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.