Svetlana Jančić - novi čelnik Narodne biblioteke

Izvor: Politika, 03.Okt.2013, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetlana Jančić - novi čelnik Narodne biblioteke

BEOGRAD – Svetlana Jančić, koju je Vlada Srbije danas imenovala za vršioca dužnosti direktora Narodne biblioteke Srbije (NBS), istaknuti je stručnjak u oblasti bibliotekarstva.

Ona je do sada bila zamenik direktora NBS i rukovodilac sektora Virtuelna biblioteka Srbije, a prethodno je obavljala funkciju načelnika Odeljenja monografskih publikacija.

Do marta ove godine bila je član Upravnog odbora NBS.

Jančićeva je autor i koautor više bibliografija, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << što su Katalog knjiga Biblioteke Srpske pravoslavne eparhije budimske: Knjige na srpskom jeziku i Katalog lične biblioteke Miloša Crnjanskog, kao posebnog fonda NBS.

Nedavno je u nacionalnoj biblioteci otvorila izložbu o prvom srpskom ustavotvorcu Dimitriju Davidoviću, povodom 200 godina od pokretanja Novina serbskih i 175 godina od Davidovićeve smrti.

Proletos je otvorila izložbu „Pisana reč o Romima i na romskom” i romski kutak, u kome se nalaze knjige na romskom jeziku i o Romima.

Tanjug

objavljeno: 03.10.2013

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Svetlana Jančić na čelu Narodne biblioteke

Izvor: knjige.pravac.com, 03.Okt.2013

Vlada Republike Srbije imenovala je na današnjoj sednici Svetlanu Jančić za vršiteljku dužnosti direktorke Narodne biblioteke Srbije. Svetlana Jančić istaknuta je stručnjakinja u oblasti bibliotekarstva, piše Tanjug. Ona je do sada bila zamenica direktora NBS i rukovoditeljka sektora Virtuelna...

Nastavak na knjige.pravac.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.