Sveti Stefan treću godinu bez turista

Izvor: RTS, 19.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveti Stefan treću godinu bez turista

Svetski poznati grad-hotel i ovog leta zatvoren za goste. Kompanija "Aman rizorts" pre tri godine obećala povratak starog sjaja Svetom Stefanu.

Velika je šteta za crnogorski turizam što će svetski čuveno letovalište, grad-hotel "Sveti Stefan", ostati zatvoren za goste i ovog leta, već treću godinu za redom, rekao je Tanjugu dekan Fakulteta za razvoj hotelskog i turističkog menadžmenta u Miločeru, prof. dr Rade Ratković .

Singapurska kompanija "Aman rizorts", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je na period od 30 godina zakupila "Sveti Stefan", neće ispuniti obećanje o rekonstruisanju grada hotela, kao ni najavljeni termin otvaranja za turiste, 1. jul.

Profesor Ratković dodaje da je "Sveti Stefan" predstavljao uzor koji je najmanje tri puta imitiran u svetskom hotelijerstvu, pa je žalosno da se toliko dugo vremena nalazi van funkcije.

"Aman rizorts" je pre nekoliko dana saopštio da tačan datum otvaranja još uvek nije poznat, ali da je kompanija upotpunosti posvećena obnovi najpoznatijeg turističkog mesta u Crnoj Gori.

"Sećam se džentlmenske izjave vlasnika "Amana rizortsa" Adriana Zeke prilikom preuzimanja ovog jedinstvenog hotela u svetu, da želi da mu vrati staru slavu i gostoljublje, ali to obećanje predugo traje", rekao je Ratković.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Sveti Stefan" i ovog leta bez turista

Izvor: Mondo, 20.Maj.2009, 10:37

Grad-hotel "Sveti Stefan" ostaje zatvoren za goste i ovog leta, već treću godinu za redom, izjavio je dekan fakulteta za razvoj hotelskog i turističkog menadžmenta u Miločeru, prof. dr Rade Ratković .

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.