Svet ljubavi i mržnje

Izvor: Politika, 13.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet ljubavi i mržnje

Grupa je prošle godine pobedila na muzičkom turniru Demo masters

Jedan u nizu bendova koji su se pojavili poslednjih godina na rok sceni u Srbiji je i sastav "Dargoron". Prethodne dve godine bile su uspešne za grupu jer su 2005. mladi Smederevci pobedili na muzičkom turniru Demo masters, a pre nekoliko meseci objavili su i debi album koji nosi isto ime kao i grupa.
"Dargoron" je osnovan 2002. godine a na početku su, prema rečima bas gitariste Marka Cakića, radili obrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << popularnih numera grupa "Vajtsnejk", "Džudas prist", "Jurop"... Već tada se moglo naslutiti da grupa svira mešavinu hevi, pauer i progresiv metala. – To je jedna rokerska i hevi metal svirka sa izraženim vokalnim deonicama – kaže Cakić i dodaje da su osim njega u bendu i pevač Nikola Janković, gitarista Zlatko Nikolić i bubnjar Darko Lazarević.

Po osnivanju benda, osim obrada počeli su da rade i autorske kompozicije. Usledila je pauza, jer su dva člana grupe otišla na odsluženje vojnog roka.

– Čim su se vratili počeli smo da radimo pesme za album i nekoliko meseci kasnije ušli smo u studio. Pre toga smo pobedili na Demo masters turniru, a kao nagradu smo dobili objavljivanje albuma – kaže basista "Dargorona".

Na pitanje kako su se opredelili da grupi daju ime "Dargoron", Marko Cakić odgovara:

– Dargoron u germanskoj i skandinavskoj mitologiji označava kraljevstvo crnih planina i senki. Iako mnogi misle da to nema mnogo veze sa sredinom u kojoj živimo mi smatramo da ima, jer živimo u svetu gde nas okružuju i ljubav i mržnja.

Grupa je do sada svirala gotovo u celoj zemlji. Tokom prošle i ove godine bend je skoro svake nedelje nastupao na Hitu nedelje u organizaciji Radija 202.

– Najvažniju svirku do sada održali smo u revijalnom delu Gitarijade u Zaječaru uz "Patribrejkerse", "Van Gog" i "357". Koncertno smo aktivni i već planiramo samostalne svirke. Osim toga, radimo materijal za drugi album čije snimanje počinjemo u februaru naredne godine.

V. Đurđić

[objavljeno: 13.12.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.