Svet je šokiran: Pokrenuta hitna istraga

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 13:54

Svet je šokiran: Pokrenuta hitna istraga

Ruska državna agencija Tas navodi da je pokrenuta istraga smrti Alekseja Navaljnog.

Regionalni istražni komitet saopštio je da je organizovana proceduralna provera nakon smrti Navaljnog.

Podsetimo, opozicionar Aleksej Navaljni umro je u zatvoru, saopštilo je Regionalno odeljenje kazneno-popravne službe.

"Dana 16. februara ove godine, u popravnoj koloniji broj 3, osuđenik Navaljni A. A. se posle šetnje osećao loše, ubrzo je izgubio svest. Odmah su stigli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medicinski radnici iz ustanove i pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, najglasniji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni je, po dolasku na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi, 17. januara 2021. godine, priveden.

Takođe, podsetimo, Navaljni je pre hapšenja boravio u Nemačkoj, gde je prebačen u avgustu, pošto mu je naglo pozlilo tokom leta avionom u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.