Svet iz Terminatora postaje naša realnost

Izvor: Kurir, 06.Jan.2014, 07:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet iz Terminatora postaje naša realnost

Najvažnija stavka u novom planu DoD jeste povećana autonomija robota u odlučivanju o upotrebi sile

NJUJORK - Dolaze leteći roboti ubice!

Američko ministarstvo odbrane (DoD) otkrilo je plan za sledećih 25 godina kad je reč o razvoju borbenih sistema bez posade. Među brojnim novinama najviše se ističu dronovi sposobni da nose hemijsko oružje, zatim robotske letelice koje će „loviti“ u jatima i po obavljenom zadatku vraćati se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u centralni brod, kamikaze dronovi s dometom od 500 kilometara...

Osim brojnih egzotičnih nacrta koji kao da su iskopirani iz nekog naučnofantastičnog filma, najvažnija stavka u novom planu DoD jeste povećana autonomija robota u odlučivanju o upotrebi sile (na osnovu algoritama koji su ubačeni u softver koji upravlja njima).

Takođe, u novom planu otkriveno je i da inženjeri uveliko rade na nanočesticama koje će, ubačene u klasično eksplozivno punjenje, pojačati snagu bombi za nekoliko puta, stvarajući mnogo razorniju eksploziju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svet iz Terminatora postaje naša realnost

Izvor: Dzungla.org, 06.Jan.2014

Najvažnija stavka u novom planu DoD jeste povećana autonomija robota u odlučivanju o upotrebi sile OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.