Švercovao kineski afrodizijak

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2015, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švercovao kineski afrodizijak

BEOGRAD - Carinici su na aerodromu "Nikola Tesla" u izgubljenom prtljagu jednog putnika otkrili tradicionalni kineski napitak, afrodizijak, u kome su se nalazile zmija i škorpija, kao i nekoliko biljnih korijenova, saopštila je Uprava carina Srbije.

Egzotični napitak, koji služi kao afrodizijak, iz Pekinga je donio jedan 40-godišnji Beograđanin, koji je izgubio taj prtljag.

Nakon što je došao na aerodrom da preuzme prtljak, carinci su tokom rentgen kontrole na monitoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << uređaja vidjeli flaš u čijoj unutrašnjosti su plutale - zmija i škorpija.

Odmah su kontaktirani inspektori iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, koji se bave provođenjem CITES konvencije koja reguliše promet zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta i preuzeli spornu pošiljku.

Da bi takav "napitak" mogao da uđe u zemlju, mora imati kinesku izvoznu deklaraciju i dozvolu koju izdaje Grupa za CITES nadležnog ministarstva, jer nije riječ o suveniru, već o eliksiru u kome se nalaze zaštićene vrste, čiji je promet zabranjen.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.