Nakit krijumčarili u teglama ajvara

Izvor: Blic, 11.Sep.2013, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakit krijumčarili u teglama ajvara

Carinici na graničnom prelazu Gradina sprečili su pokušaj krijumčarenja gotovo 1,5 kilograma srebrnog i zlatnog nakita, skrivenog u teglama ajvara i vešalicama za garderobu, saopštila je danas Uprava carina.

Nakit je otkriven na ulazu u Srbiju, u automobilu "audi A4", bosanskohercegovačkih registarskigh oznaka, a vozilom je upravljao državljanin BiH, u pratnji dve saputnice, takođe državljanke te zemlje.

Na pitanje carinika šta imaju da prijave, putnici su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekli da osim ličnih stvari imaju i malo poklona i hrane poput slatkiša i ajvara. Detaljnim pregledom vozila i putnika otkriveno je da obe putnice u svom prtljagu imaju neprijavljeni nakit.

Detaljnim pregledom prtljaga i ličnim pretresom, kako se navodi, ustanovljeno je da su obe putnice iskoristile tegle ajvara i šupljine u vešalicama za garderobu kao kamuflažu za krijumčarenje nakita.

Srebrni i zlatni nakit (lančići, narukvice, minđuše, privesci i prstenje) pažljivo je zapakovan u paketiće oblepljene selotejp trakom i ubačen u tegle ajvara, dok su manje kesice ugurane u unutrašnje šupljine vešalica.

Ukupno je otkriveno 1.382 grama srebrnog i zlatnog nakita, koji je zadržan, dok su putnice predate u dalju nadležnost policiji, navedeno je u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švercovali nakit u teglama ajvara

Izvor: Mondo, 11.Sep.2013

Carinici na graničnom prelazu Gradina sprečili su pokušaj krijumčarenja gotovo 1,5 kilograma srebrnog i zlatnog..

Nastavak na Mondo...

Sprečen šverc zlata u u ajvaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2013

Carinici na graničnom prelazu Gradina sprečili su pokušaj krijumčarenja gotovo 1,5 kilograma srebrnog i zlatnog nakita, skrivenog u teglama ajvara i vešalicama za garderobu, saopštila je danas Uprava carina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Državljanke BiH u teglama ajvara švercovale nakit

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Sep.2013

BEOGRAD - Carinici na graničnom prelazu Gradina spriječili su pokušaj krijumčarenja gotovo 1,5 kilograma srebrnog i zlatnog nakita, skrivenog u teglama ajvara i vješalicama za garderobu, saopštila je Uprava carina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.