Šverc droge katapultom

Izvor: RTS, 27.Jan.2011, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šverc droge katapultom

Meskički narkodileri prebacivali su drogu na američku teritoriju katapultom. Policija zaplenila 20 kilograma droge i katapult visok tri metra.

Američka nacionalna garda na granici sa Meksikom snimila je ljude kako katapultom preko granične ograde prebacuju pakete sa drogom na američku teritoriju.

Američki gardisti zaduženi za nadgledanje granice u mestu Nako, 80 kilometara od Tusona, u Arizoni, obavestili su o tome meksičke kolege.

Krijumčari, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su tom drevnom spravom prebacivali pakete kanabisa na američku teritoriju, uspeli su da umaknu policiji, ali se mogu videti na snimcima sigurnosnih kamera.

Meksička policija je zaplenila 20 kilograma droge i katapult visok tri metra, koji je bio montiran na automobilu nedaleko od granične ograde.

Narkodileri u toj zemlji verovatno su pribegli takvoj vrsti šverca droge, pošto su nedavno američka i meksička granična policija presekle podzemni šverc droge.

Naime, u novembru prošle godine, otkrivena su dva tunela za šverc droge.

Najpre je početkom meseca, u San Dijegu, otkriven tunel dug 600 metara, i tom prilikom zaplenjeno je 20 tona marihuane. Drugi tunel, otkriven krajem novembra, bio je dugačak skoro 800 metara i povezivao je Tihuanu i San Dijego.

Osim šverca droge katapultom, latinoamerički šverceri pribegavali su i drugim starim metodama. Nedavno je uhvaćen golub-pismonoša koji je prenosio drogu zatvorenicima jednog kolumbijskog zatvora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Katapultirali pakovanja droge iz Meksika u SAD (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 27.Jan.2011

Pripadnici američke nacionalne garde, koja osigurava granicu sa Meksikom, pomoću video nadzora snimili su prošle nedelje čudan prizor: ljude kako katapultom prebacuju sumnjive pakete preko granične ograde, javlja Foks njuz. Američki gardisti zaduženi za nadgledanje granice u mestu Nako, 80...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Katapultirali drogu iz Meksika u SAD

Izvor: Mondo, 27.Jan.2011

Pripadnici američke nacionalne garde, koja osigurava granicu sa Meksikom, pomoću video nadzora snimili su prošle nedelje čudan prizor: ljude kako katapultom prebacuju sumnjive pakete preko granične ograde.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.