Svemirski brod za svačiji džep. Skoro svačiji.

Izvor: Blic, 15.Mar.2014, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svemirski brod za svačiji džep. Skoro svačiji.

Zaljubljenici u svemir koje su dosad odbijale paprene cene “Virdžin galaktika”, sada će moći da uživaju u finansijski mnogo povoljnijem letu svemirskom letelicom, a za cenu koja izosi samo trećinu “Virdžinove”, pilot nove letelice “Links” kompanije “XCOR Aerospejs” čak će ih malo pustiti i da voze. Prodato oko 200 karata za prvi let ove letelice

Putnici ovog novog svemirskog dvoseda (“Virdžin galaktikova” letelica ima šest mesta) moći će tokom leta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na 106.000 metara, koji traje između 30 i 50 minuta.

Moći će da iskuse bestežinsko stanje i da uživaju u pogledu iz svemira na našu lepu plavu planetu, a najlepše u svemu je to što je putnik tokom leta istvremeno i kopilot i nudi mu se mogućnost da pomogne pilotu u upravljanju letelicom.

Cena je, kao što smo već rekli, prava sitnica, samo 95.000 dolara, odnosno oko 60.000 evra.

Ako i nije baš za svačiji džep, nije ni luksuz pristupačan samo milijarderima, tako da predstavnici kompanije XCOR veruju da su konačno pronašli zaista komercijalan model putovanja u svemir.

O tome svedoči i činjenica da je već prodato oko 200 karata. Prvi letovi sa putnicima očekuju se kroz 18 meseci, sa po četiri polaska dnevno.

VIDEO > XCOR Aerospejs:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Svemirski brod za svačiji džep. Skoro svačiji.

Izvor: Dzungla.org, 15.Mar.2014

Zaljubljenici u svemir koje su dosad odbijale paprene cene “Virdžin galaktika”, sada će moći da uživaju u finansijski mnogo povoljnijem letu svemirskom letelicom, a za cenu koja izosi samo trećinu “Virdžinove”, pilot nove letelice “Links” kompanije “XCOR Aerospejs” čak će ih...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.