Izvor: Southeast European Times, 01.Feb.2010, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedski šef diplomatije Bilt kaže da se zapadni Balkan pomera napred u nastojanjima za prijem u EU

31/01/2010

BEOGRAD, Srbija -- Švedski ministar inostranih poslova Karl Bilt izjavio je u subotu (30. januar) da su zemlje zapadnog Balkana postigle značajan napredak i da se brzo kreću na svom putu integracije u EU. U intervjuu beogradskom dnevniku Večernje novosti, Bilt je potvrdio neka otvorena pitanja u regionu, ali je rekao da je situacija, bez obzira na to, mnogo bolja nego u poslednjih šest meseci 2009, kada je Švedska bila na čelu rotirajućeg predsedništva EU. On je takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << ukazao da bi već ovog proleća Evropski savet mogao da prosledi Evropskoj komisiji na razmatranje zahtev Srbije za kandidaturu za članstvo u EU. Kada su u pitanju Bosna i Hercegovina, on je pozvao lidere da izmene ustav zemlje i pripreme se za svoju kandidaturu za članstvo u EU. (FoNet, Večernje novosti, B92, Glas Srbija, MIA - 30/01/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

Peking kritikuje prodaju oružja Tajvanu

Izvor: VOA, 01.Feb.2010

Kineski ministar inostranih poslova izjavio je da planovi Sjedinjenih Država da prodaju oružje Tajvanu nanose štetu kineskoj nacionalnoj bezbednosti i nastojanjima za ponovno ujedinjenje. Šef diplomatije Kine Jang Điječi ..

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.