Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedski rvač diskvalifikovan pošto je bacio medalju

PEKING - Švedski rvač Ara Abrahamijan diskvalifikovan je danas sa Olimpijskih igara i oduzeta mu je bronzana medalja zbog napuštanja podijuma tokom ceremonije i bacanja medalje na pod.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da je Ara Abrahamijan izbačen sa Igara, jer je prekršio pravila fer pleja tokom ceremonije dodele medalja.

U polufinalnoj borbi grčko-rimskim stilom u disciplini do 84 kilograma u četvrtak, Abrahamijan je izgubio posle dosuđene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazne i Andrea Minguci je prošao u polufinale. Kasnije je Italijan osvojio zlatnu medalju.

Šveđanin je na ceremoniji dodele medalja primio medalju, nakon čega je napustio podijum i bacio medalju na pod. Izvršni komitet MOK naveo je da Abrahamijanov postupak predstavlja izraz nepoštovanja prema ostalim sportistima na Olimpijskim igrama.

MOK je, takođe, saopštio da ta bronzana medalja neće biti dodeljena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.