Švedski epidemiolog: Žao mi je

Izvor: B92, 24.Jun.2020, 20:08

Švedski epidemiolog: Žao mi je

Glavni švedski epidemiolog je rekao kako mnogo žali zbog neuspeha zaštite domova za starije i nemoćne od koronavirusa i velikog broja preminulih, piše Index.hr.

"Verovatno smo mislili da će nam naše društvo koje je razdvojeno po dobi omogućiti da izbegnemo situaciju kao u Italiji, gde različite generacije često žive zajedno, no to se pokazalo kao netačnom", rekao je Anders Tegnel, epidemiolog švedske Agencije za javno zdravlje.

"Stope smrtnosti kojima svedočimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Švedskoj su grozne i trebalo ih je izbeći", kazao je za radijski program Samer.

Tegnel je bio glavni epidemiolog švedske strategije borbe protiv virusa, koju je opisao "klasičnom".

Uprkos naporima, švedski zdravstveni sistem je uspeo da se nosi s pandemijom, smatra 64-godišnji epidemiolog.

Švedska je zauzela blaži pristup u borbi protiv virusa od drugih država

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Glavni švedski epidemiolog: Žao mi je

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2020

Glavni švedski epidemiolog Anders Tegnel je rekao kako mnogo žali zbog neuspjeha zaštite domova za starije i nemoćne od korona virusa i velikog broja preminulih.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.