Švedska priznaje - trebalo je da uvedemo restrikcije

Izvor: B92, 03.Jun.2020, 10:13

Švedska priznaje - trebalo je da uvedemo restrikcije

Glavni švedski epidemiolog Anders Tegnel priznao je da je trebalo uvesti više restrikcija kako bi se sprečilo širenje kovida 19.

Anders Tegnel stoji iza strategije te zemlje da se ne zatvori zbog pandemije koronavirusa,

Tegnel je mesecima branio svoj pristup kao održiviji, istovremeno kritikujući druge zemlje zbog njihovih previše restriktivnih mera.

Ali danas se u intervjuu za Švedski radio saglasio s voditeljem da je previše ljudi u toj zemlji umrlo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi BBC.

"Kada bismo se sada suočili sa istom bolešću, sa onim što danas znamo, mislim da bismo bili negde između onoga što je uradila Švedska i onoga što je učinio ostatak sveta", rekao je Tegnel.

Švedska ima najveću stopu smrtnosti po glavi stanovnika od koronavirusa u svetu. Umrlo je više od 4.400 ljudi, dok susedne Norveška, Danska i Finska pojedinačno imaju manje od 600 žrtava.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠVEĐANI PRIZNALI GREŠKU U BORBI SA KORONOM Glavni epidemiolog potvrdio: Ove mere smo morali da uvedemo!

Izvor: Kurir, 03.Jun.2020

Glavni švedski epidemiolog Anders Tegnel, koji stoji iza strategije te zemlje da se ne zatvori zbog pandemije korona virusa, priznao je danas da je trebalo uvesti više restrikcija kako bi se sprečilo širenje Kovida-19.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.