Švedska donira Srbiji sedam miliona evra za četiri projekta

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska donira Srbiji sedam miliona evra za četiri projekta

Ambasador Švedske u Beogradu Jan Lundin potpisao je sa srpskim zvaničnicima sporazume o podršci za četiri projekta vrednosti sedam miliona evra.

Lundin je danas potpisao sporazum s direktorom Republičkog geodetskog zavoda Borkom Draškovićem koji predstavlja švedsku podršku Srbiji za uspostavljanje nacionalnog registra investicionih mapa, saopštila je Ambasada Švedske u Beogradu.

Namera je da se digitalizacijom lokacije potencijali u Srbiji učine lako dostupnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << investitorima, navodi se u saopštenju.

"Mislim da će to biti dobro za razvoj srpske privrede, investitori će lakše i brže nalaziti lokacije i imati uvid u potencijale za investicije. Ovo je dobar primer partnerske saradnje švedskih i srpskih institucija", rekao je Lundin i dodao da će digitalizacija zbog transparentnosti i lakog uvida smanjiti i mogućnost korupcije.

Sporazum je potpisan u okviru dvogodišnjeg projekta unapređenja poslovne klime, vrednog dva miliona evra.

Lundin je juče s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem potpisao i tri sporazuma o podršci, ukupne vrednosti pet miliona evra, navodi se u saopštenju.

Reč je, kako se navodi, o švedskoj donaciji srpskoj policiji za razvoj kapaciteta za evropske integracije i za smanjenje rizika u vanrednim situacijama.

Uz pomenute, Švedska će finansirati i projekte iz oblasti zaštite životne sredine, razvoja civilnog društva i slobode medija.

Ukupna vrednost planirane podrške Švedske Srbiji za 2019. godinu iznosi 11,7 miliona evra, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šveđani nam "dovode" mir i investitore

Izvor: Mondo, 07.Feb.2019, 13:04

Kroz četiri ugovora "teška" sedam miliona evra Švedska pomaže Srbiji da privuče investitore i osigura bezbednost i mir građanima...Foto: Screenshot/Googlemaps..Ambasador Švedske u Srbiji, Jan Lundin, potpisao je tokom proteklih dana sporazume o finansiranju četiri projekta u Srbiji ukupne vrednosti...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.