Izvor: B92, 22.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedokinja: Snajper mi ubio sina

Hag -- Svedokinja na suđenju generalu Dragomiru Miloševiću izjavila da joj je snajper usmrtio sedmogodišnjeg sina.

Na suđenju generalu Vojske Republike Srpske Dragomiru Miloševiću pred Haškim tribunalom, svedokinja optužbe Dženana Sokolović izjavila da joj je u novembru 1994. u Sarajevu sin ubijen hicem iz pravca srpskih položaja.

Milošević, tada komandant Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS, optužen je za sistematsku kampanju artiljerijskih i snajperskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napada sa položaja korpusa oko grada na civilno stanovništvo u Sarajevu 1994. i 1995.

Dženana Sokolović je ispričala da se 18. novembra 1994. sa sinom Nerminom Divovićem i kćerkom vraćala u centar Sarajeva od prijatelja kod kojih je sakupila naramak drva za grejanje. Prema njenim rečima, dok su bili u Ulici Zmaja od Bosne, odjednom su odjeknuli hici, a njen sin je pao. Drugi prolaznici povukli su nju i kćerku u zaklon iza automobila.

Svedokinja je rekla da je u zaklonu primetila da je i ona pogođena u stomak i da ima prostrelnu ranu. Isti metak, prošavši kroz njeno telo, pogodio je njenog sina u glavu i naneo mu smrtonosnu povredu.

Tužioci su u uvodnoj reči na suđenju prikazali fotografije tela dečaka načinjene neposredno posle događaja.

Prema optužnici, metak je ispaljen sa položaja Sarajevsko-romanijskog korpusa u naselju Grbavica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.