Izvor: B92, 21.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedok: OVK mi odvela oca i majku

Hag -- Svedok optužbe Milojica Vlahović kazao je na suđenju Haradinaju da mu je OVK odvela oca i majku koji su kasnije pronađeni mrtvi

Vlahović je rekao da je oca Milovana i majku Milku poslednji put video žive 21. aprila 1998. u njihovoj kući u selu Donji Ratiš kod Dečana. Sutradan je, kako je kazao, u Dečane odvezao sestru i njenu porodicu, posle čega više nije mogao da se vrati u svoje selo zato što je OVK blokirala put i zadržala i maltretirala grupu Srba. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Svedok je opisao neuspešne pokušaje da preko prijatelja Albanaca, uključujući i žene iz familije Haradinaj, izvuče roditelje iz Donjeg Ratiša u Dečane.

"Prijatelji Albanci su odlazili u Ratiš i posle mi govorili da su videli roditelje u našoj kući, ali da oni nisu mogli da izađu, jer su im pripadnici OVK ograničili kretanje... Nisu hteli ni moju majku da puste", posvedočio je Vlahović.

On je naznačio da su posmrtni ostaci njegovog oca i majke pronađeni kod Radonjićkog jezera, nedaleko od Glođana, u septembru 1998, a da je njihov identitet potvrđen naknadnom analizom DNK.

Posle toga, jedan prijatelj Albanac ispričao mu je da je, sa još jednim meštaninom, gledao kako članovi OVK odvode njegove roditelje i da je tražio da ih oslobode, ali uzalud.

"Posebno je žestok u zahtevima da ih puste bio Bajram Ademaj, ali su oni zapretili da će i njega ubiti", izjavio je Vlahović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.