Izvor: B92, 05.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedok Mijović odbio da svedoči

Beograd -- Na suđenju petorici pripadnika paravojne jedinice Škorpioni danas je odbio da svedoči Vasilije Mijović.

Inače, Mijović je javnosti poznat s video-snimka pokušaja kupovine glasova pred referendum u Crnoj Gori. U nastavku suđenja pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu za ratni zločin kod Trnova 1995. Mijović je rekao da ne želi da svedočenjem ugrozi svoj položaj pred Haškim sudom, gde je osumnjičen u delu optužnice protiv Frenkija Simatovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Jovice Stanišića koja se odnosi na događaje kod Trnova.

Mijović je naglasio da neće svedočiti u procesu protiv Škopriona, jer je "neljudski, lažno, nepošteno oklevetan" pred Tribunalom.

"Ne znam što bi to (svedočenje) suđenju doprinelo, osim što bih izložio sebe nekim špijunima haškim", rekao je Mijović, koji je gledajući u optužene rekao: "Ne znam te ljude, nisam ih poznavao."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.