Svedok: Ćuruvija nije želeo lično obezbeđenje

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2017, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedok: Ćuruvija nije želeo lično obezbeđenje

Obezbeđenje redakcije Dnevnog telegarafa nije bilo naoružano a Slavko Ćuruvija nije imao lično obezbeđenje, izjavio je u Specijalnom sudu svedok Igor Kokot, koji je bio u redakcijskom obezbeđenju.

On je, svedočeći na suđenju optuženima za ubistvo Ćuruvije, rekao i da vlasnik Dnevnog telegrafa nije želeo lično obezbeđenje, kao i da se, kako je rekao, nije osećao ugroženim.

Kokot je rekao i da je povremeno neko od članova redakcijskog obezbeđenja vozio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Ćuruviju automobilom zbog, kako je naveo, problema s parkiranjem ili zbog umora.

Za ubistvo Ćuruvije su optuženi bivši načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić, uhapšen u januaru 2014.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, a optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

Suđenje će nastavlja 28. novembra a pozvani su kao svedoci i drugi članovi redakcijoskog obezbeđenje i sudski veštaci.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Svedok Kokot: Ćuruvija nije želeo lično obezbeđenje

Izvor: RTS, 17.Nov.2017

Ćuruvija nije želeo lično obezbeđenje, nije se osećao ugroženim, ali je komentarisao članak u novinama da je navodno tražio bombardovanje, ispričao je član obezbeđenja redakcije "Dnevnog telegrafa" Igor Kokot, kao svedok u Specijalom sudu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.