Svedoci bez saznanja o zločinima u Banskom Kovačevcu

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedoci bez saznanja o zločinima u Banskom Kovačevcu

U nastavku suđenja optuženima za ubistvo šest civila hrvatske nacionalnosti u Banskom Kovačevcu, marta 1992. godine, svedoci Đuro Grbić i Mile Krivokuća izjavili su u utorak da su čuli za taj zločin, ali da nemaju neposredna saznanja o tome.

Svedoci, koji su bili u sastavu Treće čete vojne formacije SAO Krajine i koji u vreme izvršenja dela nisu bili u Banskom Kovačevcu, pred Većem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu naveli su da im nije poznato ko je ubio civile >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u tom selu.

Na insistiranje sudskog veća da krivokuća objasni kako je moguće da je to jedini slučaj ubistva civila u tom kraju, a da on o tome sa bratom nije razgovarao, on je kazao da je na njegovog brata, koji je kasnije stradao, to potresno delovalo i da mu je govorio da je "bolje da o tome ništa ne zna i da se o tome ne priča".

"Verujte mi da bih vam rekao da nešto znam, ništa se o tome nije moglo ni saznati. Ono što znam jeste da su stradali neki civili i da su njihova tela bačena u bunar. Nikada prezimenom i imenom nisam čuo da je nečije ime vezivano za taj zločin", istakao je Krivokuća.

Slučaj "Banski Kovačevac" Državno odvjetništvo Hrvatske ustupilo je Tužilaštvu za ratne zločine Srbije, na osnovu Sporazuma o saradnji u progonu učinilaca krivičnih dela ratnih zločina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.