Svečano otvorene Sportske igre mladih u Priboju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2020, 20:39

Svečano otvorene Sportske igre mladih u Priboju

Sportske igre mladih (SIM), najveća evropska sportska manifestacija za decu školskog uzrasta, svečano su večeras otvorene u Priboju.

Na spektakularnoj ceremoniji otvaranja u gradu na Limu proslavljen je i sedmi rođendan SIM u Srbiji, a na Trgu FAP-a prisustvovalo je više hiljada ljudi.

Goste i učesnike Igara pozdravili su osnivač Igara Zdravko Marić, predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović, predsednik

Saveza za školski sport Željko Tanasković, potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević, predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica i drugi.

Posle zvaničnog dela programa usledio je zabavni, gde su nastupili Dejan Petrović Big bend i Leksington bend.

Karavan radosti i prijateljstva posle Priboja obići će još 35 gradova i mesta u Srbiji.

Tradicionalno državno finale održaće se u Beogradu, a regionalno finale u Splitu.

Pokrovitelji Sportskih igara mladih je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, zatim Vlade Republike Srbije i Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a veliku podršku pružile su i "Coca-Cola", Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.