Svečano otvoren trodnevni Sajam šljiva u Osečini

Izvor: Blic, 01.Sep.2012, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano otvoren trodnevni Sajam šljiva u Osečini

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović otvorio je danas u Osečini sedmi Sajam šljiva, manifestaciju na kojoj će naredna tri dana svoje proizvode da predstavi oko 200 izlagača sa prostora bivše Jugoslavije.

Na otvaranju Sajma šljiva, po kome je Podgorina prepoznatljiva, Stefanović je rekao da opština Osečina ima sve uslove da brendira svoje suve šljive i da radi na unapređenju proizvodnje i izvoza, kao i na proširenju radnih mesta.

- Moramo da skrenemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pažnju na ono što može da pokrene Srbiju, a to je njena privreda - istakao je Stefanović na otvaranju.

Plakete najboljim proizvođačima šljive i svima koji su dali značajan doprinos organizovanju ove manifestacije uručio je potpredsednik Privredne komore Srbije Mihajlo Vesović.

Prisutnima se na svečanosti obratio i državni sekretar za turizam Goran Petković, a u ime domaćina i predsednik opštine Osečina Nenad Stevanović.

- Sajam šljiva u Osečini dobija sve veći značaj i na njemu se ove godine očekuje 20.000 posetilaca - izjavio je Petković i dodao da proizvodnja i značaj ovog voća raste, baš kao što raste značaj i uloga manifestacija u turističkoj ponudi naše zemlje.

Menadžerka za odnose sa javnošću Sajma šljiva Sandra Dominik rekla je da će na ovogodišnjem Sajmu posetioci moći da prisustvuju brojnim stručnim predavanjima, da probaju raznovrsne proizvode od tog voća i da uživaju u prigodnim kulturno-zabavnim sadržajima.

Sajam je ovoga puta okupio 200 izlagača iz regiona, a cilj te privredno-turističke manifestacije je predstavljanje šljive i proizvoda od tog voća, a svake godine, osim ljubitelja šljive, u Osečinu dolaze i ljudi koji imaju nameru da unaprede njenu preradu i proizvodnju.

Osečanska Podgorina je najpoznatija po uzgajanju, preradi i trgovini šljiva i proizvoda od nje. Ima više od milion stabala šljive, veliki broj sušara i pogona za dopremu šljive.

Sajam koji će trajati do 2. septembra, uz podršku republičke Vlade, priredili su lokalna samouprava i Turistička organizacija "Podgorina" iz Osečine, navela je Dominik.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.