Svečano otvoren obnovljeni put Korenita-Krupanj

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jul.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano otvoren obnovljeni put Korenita-Krupanj

Obnovljeni put Korenita-Krupanj, koji povezuje tu opštinu sa Loznicom, svečano je danas otvoren u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je proglašen počasnim građaninom Krupnja.

Vučić je rekao da je Krupanj u velikoj meri obnovljen nakon prošlogodišnjih katastrofalnih polava i dodao da su mu građani sa kojima je razgovarao rekli da je Krupanj lepši nego što je bio pre poplava.

"Nastavićemo da radimo još više, da se borimo još snažnije i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jače kako bi naša deca imala budućnost u Krupnju, da ovde rade i da svojoj porodici obezbede život", rekao je Vučić.

On je zahvalio Evropskoj uniji koja je dala gotovo polovinu novca uloženog u Krupanj posle poplava, odnosno 5,6 miliona evra.

Vučić je rekao da su sada sve četiti reke u opštini Krupanj dobrim delom zaštićene, navodeći da nedostaju nasipi samo na jednoj reci, pri čemu je pozvao direktora Srbijavoda Gorana Puzovića da sledeće nedelje dođe u Krupanj kako bi ti problemi bili rešeni i kritikovao ga što nije danas bio tamo.

Put Korenita-Krupanj, koji je dug 12 kilometara, saniran je sa minimalnim zakašnjenjem, a obnova je koštala 4,5 miliona evra, rekao je Vučić, poručivši pri tome direktoru Puteva Srbije Zoranu Drobnjaku da će sledeći put biti odgovoran i za mesec dana kašnjenja te da više neće da "trpi njegove izgovore".

Vučić je naglasio i da se radi na dovođenju investitora u Krupanj i još jednom ponovio da će penzije i plate u javnom sektoru, pre svega u obrazovanju, zdravstvu, vojsci i policiji, biti povećane do kraja godine.

"Pre kraja ove godine oni će osetiti poboljšanje jer računamo na stabilnost javnih finansija i države", rekao je Vučić.

Premijer je zahvalio na tituli počasnog građanina Kurpnja, ističući da mu je drago što je ta odluka doneta jednoglasno i što su za njega glasali i odbornici koji nisu u Srpskoj naprednoj stranci.

On je zahvalio i građanima koji su uprkos teškoćama i brojnim problemima sačuvali pozitivan duh i što znaju da cene sve što je učinjeno da njihov život u Krupnju bude kvaliteteniji.

Predsednik opštine Krupanj Rade Grujić rekao je da je Skupština opštine donela odluku da Vučića proglasi počasnim građaninom, jer je pokazao kako treba da se ophode političari i ispunio sva svoja obećanja.

Grujić je rekao i da će obnovljeni put skratiti putovanje do Loznice za 25 minuta.

"Krupanj danas otvara kapiju prema svetu", rekao je Grujić i dodao da novi put neće voditi samo do Loznice, već i do Drine.

Vrpcu su, u prisustvu premijera, presekli potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, otpravnik poslova u delegaciji EU u Srbiji Hose Antonio Gomes i v.d. direktorka Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.