Izvor: Studio B, 19.Okt.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečani prijem za predškolce iz Vukovara

U Upravi za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova danas je održan svečani prijem za 18 predškolaca iz vrtića "Vukovar 2" u kojem se nastava odvija na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Deca iz vrtića "Vukovar 2" doputovala su danas u trodnevnu posetu Beogradu u pratnji svojih vaspitačica, a zaposleni u Upravi su malim Vukovarčanima poželeli dobrodošlicu i predstavili program posete.

Navodeći da je poseta realizovana i uz saglasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Ministarstva nauke, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, direktorka vrtića "Vukovar 2" Jarmilka Beljička Karlaš prenela je pozdrave iz hrvatskog Ministarstva dodajući da veruje da će se deca iz Beograda vratiti sa puno novih znanja koja će im kasnije koristiti da budu bogatiji građani svoje zajednice.

"U našem vrtiću negujemo kulturu i tradiciju srpskog naroda, a program koji ste nam pripremili je zaista impresivan", rekla je ona.

Posetu dece iz Vukovara organizovali su PU "Dečji dani", Stari grad, Beograd i vrtić "Vukovar 2" u saradnji sa Upravom za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova i uz podršku Zajedničkog veća opština Vukovar.

Direktorka PU "Dečji dani" Jasna Vukliš istakla je da je njihova saradnja sa predškolskim ustanovama regiona počela pre godinu dana, dodajući da su u Beogradu bili gosti iz Slovenije i Mađarske.

"Trudimo se da povežemo region", rekla je Vukliš i dodala da će deca u sredu puštati balone sa porukama tolerancije, mira i saradnje.

kako je navedeno u saopštenju, vukovarski predškolci će u naredna tri dana posetiti Patrijaršiju, Predsedništvo, Skupštinu Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova.

Zahvaljujući donaciji Pozorišta "Boško Buha" deca će gledati predstavu "Mala sirena", a u Dečjem kulturnom centru posebno za njih biće organizovana Kreativna radionica likovne i primenjene umetnosti.

Najavljeno je i da će u Dečjem kulturnom centru predškolce iz Vukovara pozdraviti gradski menadžer Goran Vesić i gradski sekretar za obrazovanje i vaspitanje Snežana Đurić.

Deca iz PU "Dečji dani" pripremila su za vršnjake iz Vukovara predstavu "Krcko Oraščić".

U toku trodnevne posete planiran je muzički program, kreativne radionice, poseta Kalemegdanu i Beo - zoo vrtu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Deca iz Vukovara kod predsednika Srbije i patrijarha

Izvor: Studio B, 20.Okt.2015, 11:56

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i patrijarh srpski Irinej primili su 18 predškolaca iz vrtića ''Vukovar 2'' u kojem se nastava odvija na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu...''Drago mi je da nas ima u Vukovaru. Moramo i da ostanemo tu'', poručio je patrijarh Irinej  mališanima kojima je podelio...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.