Svečani doček za Anu Brnabić u Skoplju

Izvor: RTS, 26.Avg.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečani doček za Anu Brnabić u Skoplju

Uz crveni tepih, gardu i svečano intoniranje himni Srbije i Severne Makedonije Zoran Zaev je u Skoplju dočekao Anu Brnabiću.
Premijerka Srbije Ana Brnabić je stigla u zvaničnu posetu Skoplju.

Brnabićeva se sastala sa Zoranom Zaevom, sa kojim je razgovarala o ekonomiji, ali i o Kosovu i Metohiji i taksama koje je Priština uvela.
Usledio je i sastanak dve delegacije, nakon kojeg su predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlada Srbije i Severne Makedonije potpisali tri sporazuma. 
Potpisani su sporazumi o uzajamnom priznavanju ovlašćenih privrednih subjekata za sigurnost i bezbednost, kao i o fitosanitarnoj saradnji. 
Takođe, potpisan je i Sporazum o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koji se pružaju u Republici Srbiji i Republici Severnoj Makedoniji.
U delegaciji Srbije koju je predvodila Brnabićeva, bili su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i predsednik Privredne komore Srnije Marko Čadež, kao i zamenik direktora Uprave carina Veseli Milošević. 
Brnabićeva je na zajedničkoj koneferenciji za novinare sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim rekla da će ti sporazumi obezbediti na najkonkretniji način da se poveća naša robna razmena, ali i razmena elektronskih usluga.
Ona je rekla da očekuje da će saradnja sa Severnom Makedonijom u oblasti digitalizacije i IT sektora predstavljati najbolju šansu da se poveća konkurentnost, obezbede veće plate i zadrže mladi u regionu.
Brnabićeva će se danas sastati sa predsednikom Republike Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.