Sindikat upozorava na porast broja samoubistava u policiji

Izvor: Blic, 26.Maj.2013, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat upozorava na porast broja samoubistava u policiji

BEOGRAD - Sindikat srpske policije upozorio je danas na porast samoubistava policajaca i istakao da je potrebno uspostavi dobro organizovanu i profesionalnu službu psihološke prevencije kako bi se smanjio broj samoubistva u MUP.

Apel sindikata kako bi se smanjio broj samoubistava

"Svake godine oko desetak zaposlenih u Ministarstvu oduzme sebi život, najčešće su to uniformisani policajci. U protekloj deceniji više od 130 zaposlenih izvršilo je suicid. Samo prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine zabeleženo je 13 suicida, jedan pokušaj i jedna pretnja suicidom",piše u saopštenju Sindikata srpske policije čiije predsednik Glišo Vidović.

Taj sindikat se oglasio saopštenjem povodom slučaja policajca Gorana P. koji je posle dvodnevne potrage juče nađen mrtav kod Mladenovca.

Kako se navodi u saopštenju, prema proverenim saznanjima do kojih je došao Sindikat srpske policije, policijski službenik Goran P. (30) iz Mladenovca izvršio je samoubistvo.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat srpske policije: Porast samoubistava u MUP-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2013

Sindikat srpske policije upozorio je danas na porast samoubistava policajaca i istakao da je potrebno uspostavi dobro organizovanu i profesionalnu službu psihološke prevencije kako bi se broj samoubistva u MUP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.