Sve više pijanih žena za volanom

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2014, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više pijanih žena za volanom

Prema rezultatima jednog istraživanja koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji, procenat žena koje su osuđene zbog vožnje u pijanom stanju se gotovo udvostručio.

Godine 1998. do svih saobraćajnih prekršaja koje su načinile pripadnice lepšeg pola "samo" 9 procenata njih je bilo vožnja u pijanom stanju. Za isti prekršaj je 2012. osuđeno čak 17 procenata žena vozača.

U istraživanju je otkriveno da šest od 10 žena nije znalo koja je dozvoljena količina alkohola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u krvi. Najveći broj onih koje su uhvaćene pijane za volanom, čak 59 procenata, tvrdi da su smatrale da su "OK" da voze.

Od ostalih izgovora prednjače: "Mislila sam da je bezbedno ako vozim oprezno" - 31 procenat; "Nisam imala drugi način da dođem kući" - 17 procenata; "Nije mi smetalo da vozim pijana jer nisam verovala da će me zaustaviti" - 14 procenata.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.