Sve veće učešće građana u krojenju lokalnih budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 13:30

Sve veće učešće građana u krojenju lokalnih budžeta

Sve je više opština u kojima građani u većoj meri učestvuju u odlučivanju o trošenju lokalnog budžeta, ocenila je Stalna konferencija gradova i opština Srbije.

Prošle godine je to učinilo 77 odsto gradova i opština, a procena je da je ove godine to učešće još veće, dodaje se u saopštenju.

Kovin je jedna od lokalnih samouporava u kojoj ove godine prvi put građani učestvuju u izradi nacrta odluke o budžetu, pa je tako do sada stiglo 1.547 njihovih predloga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Najveće je učešće građana u odlučivanju o budžetskim prioritetima u Beogradu, gde je više od 10.000 stanovnika glavnog grada izrazilo mišljenje o predloženim projektima gradske vlasti ili je dalo sopstvene predloge.

Stalna konferencija gradova i opština Srbije pozvala je lokalne vlasti da uključe građane u proces odlučivanja o trošenju javnih bužetskih sredstava, što je i obaveza koja proističe iuz Zakona olokalnoj samoupravi i Zakona o planskom sistemu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.