Sve vakcine bezbedne

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 19:14

"Sve vakcine bezbedne"

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči potvrdio je da su vakcine protiv kovida 19 koje su odobrene u Sjedinjenim Državama bezbedne.

Njegova izjava dolazi nakon što su američki regulatori zaustavili pošiljke vakcina kompanije Džonson i Džonson zbog izveštaja u kojima se navodi da one mogu dovesti do stvaranja krvnih ugrušaka.

Direktorka američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti Rošel Valenski pozvala je Amerikance da iskoriste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje zakazane termine za vakcinaciju Moderninim preparatom, dok američka vlada radi na tome da obezbedi ostale odobrene vakcine kako bi nadoknadila pauzu u isporukama doza kompanije Džonson i Džonson, prenosi Rojters.

"Verujemo da ćemo podacima i činjenicama ojačati poverenje javnosti u vladu i povećati poverenje Amerikanaca u vakcine", rekao je koordinator za odgovor Bele kuće na kovid 19 Džef Zinc na konferenciji za štampu.

Američke savezne zdravstvene agencije u utorak su preporučile da se na najmanje nekoliko dana zaustavi korišćenje vakcine kompanije Džonson i Džonson protiv kovida 19, nakon što je šest žena mlađih od 50 godina dobilo krvne ugruške pošto su primile tu vakcinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ENTONI FAUČI SAOPŠTIO AMERIKANCIMA: Sve vakcine protiv korone su bezbedne. Iskoristite termine i vakcinišite se

Izvor: Kurir, 14.Apr.2021

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči potvrdio je da su vakcine protiv kovid-19 koje su odobrene u Sjedinjenim Državama bezbedne, nakon što su američki regulatori zaustavili pošiljke vakcina Džonson&Džonson zbog izveštaja u kojima se navodi da one mogu dovesti do stvaranja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.