Izvor: RTS, 15.Avg.2022, 06:01

Sve topliji dani pred nama, u četvrtak i 37 stepeni

Prave, prijatne letnje temperature za početak nedelje. Živa u termometru danas ne bi trebalo da pređe 32. podeok. Ipak, slede nam sve topliji dani, a od petka ponovo promena vremena.
U Vojvodini će danas biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima Srbije umereno oblačno i suvo. U brdsko-planinskim predelima lokalno se očekuje pojava pljuskova sa grmljavinom.

Duvaće slab slab i umeren zapadni i severozapadni vetar. U celoj zemlji je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << visoka vrednost UV indeksa, što znači da bi trebalo nanositi kremu sa zaštitnim faktorom kada se izlaže suncu.
Najniža temperatura ovog jutra je od 14 do 19 stepeni, a najviša od 29 stepeni do 32 stepena, u Beogradu 31 stepen. 
U danima koji slede biće sve toplije - u utorak će biti maksimalno 33 stepena, u sredu 35, a u četvrtak će živa u termometru dostići 37. podeok.
U petak stiže prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima sa grmljavinom i padom temperature. Zatim sledi promenljivo vreme sa temperaturama u granicama normale.
Na snazi je hidrološko upozorenje RHMZ-a: Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-neobezbeđenosti (biološkom minimumu). 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vraća nam se leto; Do 32 stepena

Izvor: B92, 15.Avg.2022

U Srbiji danas toplije, u Vojvodini pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno oblačno i suvo...U brdsko-planinskim predelima lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom...Najniža temperatura od 14 do 19, najviša od 29 do 32 stepena. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni, saopštio je Republički...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.