Sve si bila u pravu!

Izvor: Mondo, 22.Nov.2018, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve si bila u pravu!

Promena, koju je svojevremeno zagovarala i najpoznatija starleta na svetu, mogla bi uskoro da se dogodi - da li “Edit“ tvitova najzad stiže?

Kim Kardašijan, kakvo god mišljenje bilo ko imao o njoj, rekla je odavno jednu sjajnu stvar - dajte nam “Edit“ dugme na Twitter mreži, a “akciji“ su se pridružile mnoge poznate ličnosti odmah potom. S druge strane, od tada, pa do danas, na taj i na sve ostale pozive za uvođenjem ovog dugmeta Twitter je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bio nem. Nije komentarisao ništa, ali je slušao.

Makar tako kažu…

I just emailed Twitter to see if they can add an edit feature so that when u misspell something u don't have to delete & repost Let's see...

— Kim Kardashian West (@KimKardashian) July 25, 2015

Verovali ili ne - društvena mreža Twitter već pet godina razmatra uvođenje “Edit“ dugmeta u svoju društvenu mrežu, što se poklapa sa pozivom na uvođenje pomenutog tastera, koje je inicirala američka starleta. Ne kažemo da je ona zaslužna, ali je ona svakako ovog puta bila "glas svih nas", koji želimo uvođenje opcije za izmenu objavljenih tvitova.

Šef kompanije, Džek Dorsi ponovo se oglasio povodom toga, rekavši da to mora da se izvede na pravi način. Za Dorsija kao da nije prošlo već pola decenije, pošto izvršni direktor Twitter mikrobloga insistira na tome da “stvari ne treba požurivati".

Čini se da to pitanje tapka u mestu, jer Twitter ne želi da korisnicima omogući da menjaju svoje objave stare više meseci ili čak godina. Dorsi je istakao da se pažnja mora usmeriti na situacije u kojima se dugme za ispravke može koristiti. Većina korisnika i želi da im se omogući da isprave najčešće greške, kao što su pravopisne ili pogrešan link.

Upravo Dorsi i kaže da je omogućavanje dugmeta za brzu ispravku izvodljivije nego manipulisanje starim objavama tj. tvitovima.

Kako stvari stoje, Twitter će, objavio je RTS, svojim korisnicima najverovatnije omogućiti da u ograničenom vremenskom roku isprave greške u svojim objavama, samo da se na to ne čeka još narednih pet godina, zaključuje se u tekstu portala Digital Trends.

Koliko bi vama značilo uvođenje Twitter “Edit“ dugmeta?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.