Izvor: Blic, 29.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve o mleku za telo

Sve o mleku za telo

Hidratantno mleko za telo neophodan je preparat za negu ako želite da vam koža bude baršunasta i nežna. Međutim, ono obezbeđuje mnogo složeniju negu nego što se obično misli, kaže kozmetički savetnik francuskog časopisa 'Savremena žene', iz koga prenosimo zanimljive činjenice o tom korisnom preparatu. 1. Da li se i leti i zimi koristi isto mleko za telo?

Leti je koži potrebno mleko koje obezbeđuje svežinu, a najlakše i najbrže koža >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << upija mleko u spreju. Ali, već sa prvim hladnim danima treba joj hranljivo i nešto masnije mleko. Zbog trenja pri kontaktu s odećom i naglih promena temperature hidrolipidni film na koži se menja - zato je treba svaki dan masirati masnijim mlekom. Ako imate izrazito suvu kožu, leti možete da koristite isto hranljivo mleko kao zimi. 2. Da li postoji mleko za telo za celu porodicu?

Da, ako je na njemu naznačeno da je namenjeno za sve vrste kože. Međutim, deci do tri godine potrebna je specifična nega. 3. Da li mleko gubi svojstva na visokoj temperaturi?

Da, čak lako može da se pokvari. Najbolje je da ga čuvate na sobnoj temperaturi i da ga, pre nanošenja, protrljate između dlanova da biste ga ugrejali. Tako će efikasnije delovati. 4. Kakva je razlika između hidratantnog i mleka za čišćenje?

Svaki preparat ima specifičnu funkciju. Mleko za čišćenje kože sadrži specifične supstance kojih nema u običnom mleku. Ono zato sadrži masne supstance koje razlažu nečistoću, koju onda nije teško ukloniti tonikom ili vodom. Postoje i superblagi višenamenski preparati za negu. Pored toga što obezbeđuju vlažnost, sadrže i sredstva za uklanjanje nečistoće. CDC/GB Napomena:

Mleko za telo koje se čuva u odgovarajućim uslovima ima rok trajanja od oko godinu i po dana. Operite dobro ruke pre nego što nanesete mleko da ga ne biste zagadili bakterijama. Boca treba da bude dobro zatvorena i mleko treba da se čuva na sobnoj temperaturi. Obavezno proverite rok trajanja na ambalaži.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.