Sve je spremno za rušenje Džungle u Kaleu: Zatvaramo sramno poglavlje migracione krize

Izvor: Blic, 25.Feb.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je spremno za rušenje Džungle u Kaleu: "Zatvaramo sramno poglavlje migracione krize"

Nadležne ekipe spremne su za rušenje južnog sektora improvizovanog izbegličkog kampa u francuskoj luci Kale, poznatog kao "Džungla", dosadašnjeg utočišta hiljada migranata koji pokušavaju da pređu u Veliku Britaniju.

Prema navodima agencije AP, buldožeri su spremni da zatvore "sramno i šokantno poglavlje evropske migracione krize".

Zatvaranje "Džungle" biće najdramatičniji korak koji su francuske vlasti preduzele u izbegličkoj krizi, kako bi povratile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kontrolu u gradu na obali Lamanša. Međutim, kritičari upozoravaju da rušenje izbegličkog kampa neće rešiti problem.

Francuske vlasti zvanično procenjuju da u južnom delu "Džungle", gde je i mnoštvo prodavnica, kafići, crke i džamije, živi samo između 800 i 1.000 migranata, dok humanitarne organizacije tvrde da ih ima mnogo više.

Migranti će biti preseljeni u obližnje kontejnere sa grejanjem ili u druge izbegličke centre na teritoriji Francuske.

Vlasti u Parizu navode da je zbog učestalih bezbednosnih problema, nedostatka higijene i dostojanstva, neophodno hitno rušenje kampa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.