Sve će biti uređeno za nekoliko dana

Izvor: Blic, 02.Sep.2009, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve će biti uređeno za nekoliko dana

Četiri kamiona „Beograd puta", dva bagera, dizalica, nekoliko desetina radnika „Zelenila", „Gradske čistoće", „Vodovoda i kanalizacije", već dva dana čiste i uređuju prostor ispod mosta „Gazela", gde se nalazilo nehigijensko naselje. Kako najavljuju, za potpuno uređivanje ovog prostora trebaće im najviše sedam dana, nakon čega će ovaj deo ispod najprometnijeg beogradskog mosta biti jedna lepa slika Beograda.

U toku dva dana čišćenja, sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovog dela izneto je više od 350 kamiona smeća, šuta i sekundarnih sirovina, koje su prevezene na stovarište u Vinču.

Porušeni su svi montažni objekti, oko 150 kuća i nekoliko poljskih kupatila, dok je za objekte koji su izgrađeni od čvrstih materijala, betona i cigli, ostalo da njihovu nelegalnost utvrdi inspekcija, nakon čega će biti srušeni. Sav deo ispod „Gazele" će biti poravnan, uređen i neće se nalaziti ni jedan objekat.

- Posla ima dosta, ali se nadamo da ćemo u narednih sedam dana sve završiti. Veliki problem nam prave i iskopane septičke jame, koje su slabo obeležene, pa moramo da pazimo kad prolazimo kamionima - priča jedan od organizatora akcije sređivanja prostora ispod „Gazele".

Ekipe „Zelenila" su po očišćenom delu posule dezinfekciono sredstvo „Zeolit" da zbog nataloženog smeća ne bi došlo do zaraze radnika. Sredstvo nije opasno po zdravlje čoveka, tako da radnici nesmetano mogu da rade svoj posao.

- Nakon što sve sredimo i očistimo ogradićemo celokupan prostor. Sve četiri komunalne službe rade svoj posao i garantujem da će Beograđani biti oduševljeni novim pogledom sa „Gazele" - pričaju u „Beograd putu".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.