Svaki peti omladinac hoće na radnu akciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki peti omladinac hoće na radnu akciju

Istraživanja pokazuju da svaki peti mladi čovek u Srbiji hoće da ide na radnu akciju. Nacionalni tim za preporod sela Srbije računa na njih, rekao je ministar zadužen za regionalni razvoj i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, Milan Krkobabić nakon današnjeg sastanka sa predsednikom Saveza udruženja učesnika ORA (Omladinske radne akcije) Srbije, Momčilom Talijanom.

"Omladinske radne akcije su ponovo u modi. Istraživanja pokazuju da svaki peti mladi čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji hoće da ide na radnu akciju. Nacionalni tim za preporod sela Srbije računa na njih" - izjavio je Krkobabić nakon današnjeg sastanka i najavio Memorandum o saradnji sa ovim udruženjem u cilju što efikasnije realizacije Programa preporoda sela Srbije.

Talijan je istakao spremnost udruženja da se uključi u ovu akciju i objasnio da ova krovna organizacija ima u svom sastavu 24 ogranka širom Srbije i već je sprovodila različite akcije po regionima.

"Želimo da obnovimo tradiciju omladinskih radnih akcija i samoorganizovanja građana za društveno koristan rad i da aktivno doprinesemo obnovi seoskih domova kulture, puteva, škola, spomenika".

Ministar i predsednik udruženja ORA složili su se da očekuju da se na ovaj način doprinese i podizanju optimizma za ovako važan posao, od nacionalnog značaja.

"Moramo zaustaviti gašenje sela Srbije, jer će sa njima nestati i cela Srbija" - rekao je ministar.

Sastanku je prisustvovao i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, akademik Dragan Škorić koji je izjavio da radne akcije posebno doprinose motivaciji mladih ljudi.

"Hajde da mlade iz gradova pomerimo iz kafića u lepote Srbije, gde bi zajedno sa mladima iz sela radili nešto korisno, nešto naučili a možda se i neko od njih opredeli da tamo i ostane".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Krkobabić: Omladinske radne akcije ponovo u modi

Izvor: Beta, 04.Nov.2019

Kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić, razgovarali su danas sa predsednikom Saveza udruženja učesnika Omladinske radne akcije (ORA) Srbije Momčilom Talijanom o učestvovanju mladih u...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.