Svaki deseti u Azovu - nacista

Izvor: B92, 11.Mar.2015, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svaki deseti u Azovu - nacista"

Jedan deo ukrajinskih vojnika, koji pripadaju bataljonu Azov, sebe su proglasili nacistima, piše USA tudej.

Azov bataljon ima oko 900 boraca, i on okuplja veliki broj stranaca koji su došli u Ukrajinu da se bore protiv ruskih separatista.

U intervjuu za USA tudej, vojnik poznat pod imenom Aleks je priznao je nacista. On je rekao da podržava jako vođstvo u Ukrajini, kao što je bilo u Nemačkoj za vreme Drugog svetskog rata, ali i da se protivi genocidu nacista nad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jevrejima.

On smatra da bi svi uvek trebalo da budu toleranti prema manjinama “sve dok su one mirne i ne zahtevaju posebne privilegije“.

Kako je on naglasio kada se rat u Ukrajini završi, on će sa svojim bataljonom “otići u Kijev da zbaci korumpiranu vladu“.

Andrij Dijačenko, jedan od zvaničnika Azov bataljona, je rekao da je oko deset ili 20 procenata pripadnika ovog bataljona sebe okarakterisalo kao naciste.

“Znam da je Aleks nacista, ali to ima veze sa njim, a ne sa zvaničnom ideologijom Azov bataljona“, rekao je Dijačenko.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.