Izvor: Objava, 19.Feb.2018, 11:23

Svake srede besplatni saveti o procesu vantelesne oplodnje u Beogradu - Saopštenje

Postanite roditelj, informišite se na vreme

SVAKE SREDE BESPLATNI SAVETI O PROCESU VANTELESNE OPLODNJE U BEOGRADU

Koliko puta ste od prijatelja čuli da imaju problem sa začećem, koliko je prošlo vremena do kada su se odlučili za proces vantelesne oplodnje? Mnogo, zar ne?
Datum: 19.02.2017.
Udruženje Šansa za roditeljstvo za sve zainteresovane sugrađane koji žele da započnu ili su već u procesu vantelesne oplodnje, organizuje besplane savete, konusultacije i podršku parovima, u akciji Otvorena vrata Udruženja, u Zahumskoj ulici 23a u Beogradu, svake srede od 17h do 19h.
„Neizvesnost, strah, nemoć, problemi sa administracijom, odbačenost i neshvatanje društva, briga o kvalitetu usluge u centrima za potpomognutu oplodnju, neupućenost lekara u domovima zdravlja, nerazumevanje medicinskog osoblja, negativne bete, nalazi, hormoni, intervencije, najčeši su problemi sa koji nam parovi dolaze i traže savet,“, navodi Sandra Jovanović predsednica Udruženja šanse za roditeljstvo. „Ponekada im nedostaje samo jedan papir, a ponekad parovi ne znaju jednostavno kome da se obrate. U Udrženju smo svi prošli kroz ovaj proces, i naši saveti i podrška parovima, pokazalo nam je iskustvo iz do sada preko 20 organizovanih otvorenih vrata, razgovora sa preko 100 parova, i tri tribina sa više stotina posetilaca, znaju da budu od ključne važnosti“.
BESPLATNI SAVETI I PODRŠKA PAROVIMA - sredom od 17 časova u Zahumskoj ulici 23a u Beogradu. Kontakt osoba za prijave Dragana Krstić, dragana.krstic@sansazaroditeljstvo.org.rs, tel: 061/624-5224.
Statistički podaci ukazuju da čak 400.000 parova u Srbiji ima problem sa sterilitetom, od čega su muški i ženski sterilitet podjednako zastupljeni. Najčešće dijagnostikovani problemi su loš spermogram i jajovodi, ali i opterećenost začećem, koja parovima ne dozvoljava da racionalno razmišljaju i detaljno se informišu o mogućim rešenjima.

Udruženje Šansa za roditeljstvo - Udruženje parova Srbije u borbi za potomstvo je dobrovoljna, nevladina, neprofitna organizacija nastala kao podrška parovima koji se bore sa infertilitetom u Srbiji. Cilj Udruženja je da ukaže na probleme sa kojima se parovi suočavaju i kroz društveno delovanje utiče na njihovo prevazilaženje i ispunjenje ciljeva u vezi sa poboljšanjem kako uslova tako i kriterijuma za postupak vantelesne oplodnje (VTO) na račun RFZO. Udruženje je osnovano u septembru 2016. godine. Samo integrisanim odgovorom društva može se postaći konačni cilj Udruženja da svako dobije šansu da bude roditelj.

Za dodatne informacije: Dejana Barjaktarović, dejana.barjaktarović@keynote.rs, tel: 069 2830 011.