Svaka peta osoba koja je u braku voli nekog drugog

Izvor: Telegraf.rs, 18.Sep.2014, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka peta osoba koja je u braku voli nekog drugog

Sve više ljudi veruje da je potpuno normalno da gaje osećanja prema više osoba u isto vreme. Da li to znači da je institucija braka prevaziđena u vremenu u kom živimo, ili da skrivena istina o ljudskoj prirodi samo izlazi na videlo?

Da li ste i vi nesrećni u braku, ili patite za nekom neprežaljenom ljubavlju? Ako smatrate da je brak nametnuti koncept, i da je ljudska priroda bliža “poliamoriji”, znajte da niste sami.

Istraživanje koje je sproveo portal “Poll >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << One”, obuhvatilo je 3.000 osoba koje su u braku. Otkriveno je kako svaka peta osoba voli nekog s kim nije u braku, a, nimalo iznenađujuće, svaka četvrta osoba nije srećna u braku.

Čak je polovina ispitanika izjavila kako su bar jednom, dok su bili u braku, osećali nešto više od prijateljstva prema nekome ko nije bio njihov partner. Ispitanici koji su svoje srce nedozvoljeno poklonili trećoj osobi, po pravilu su pali na kolegu ili koleginicu s posla, bliskog prijatelja, ili se nikada nisu oporavili od raskida s bivšom ljubavi.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock

Ako se bojite da vaš partner, ili partnerka, možda gaji osećanja prema nekome i tako pravi ljubavni trougao, treba da znate da tek svaka šesta osoba odluči da preduzme nešto u vezi s tim. Prosečno, njihova osećanja traju do tri godine i tri meseca. Prema prikupljenim podacima preljubnika, ljubavne afere se dogode samo jednom i nikad više.

Foto-ilustracija: Profimedia

Muškarci su skloniji osećanjima prema nekoj drugoj osobi, 22 odsto je izjavilo kako zaista vole dve žene, dok se u istoj situaciji našlo 15 odsto žena.

- Istraživanje pokazuje koliko osoba veruje da je moguće osećati nešto prema nekoliko osoba. Čak i ako ste srećni u vezi, moguće je da oko odluta i da žudite za nekim ko nije vaš partner. Međutim, osećanja su znatno jača za mnoge osobe, 20 odsto ispitanika je izjavilo kako su zaista zaljubljeni u treću osobu, uprkos tome što su već u srećnoj vezi –  izjavio je portparol kompanije koja je sprovela istraživanje.

(Telegraf.rs / PortalOko)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

PORAŽAVAJUĆE: Svaka peta osoba u braku voli nekog drugog!

Izvor: Večernje novosti, 18.Sep.2014

Da li ste i vi nesrećni u braku, ili patite za nekom neprežaljenom ljubavlju? Ako smatrate da je brak nametnuti koncept, i da je ljudska priroda bliža “poliamoriji”, znajte da niste sami.Istraživanje koje je sproveo portal “Poll One”, obuhvatilo je 3.000 osoba koje su u braku. Otkriveno je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.