Svaka para znači, hvala od srca

Izvor: Vesti-online.com, 11.Okt.2016, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka para znači, hvala od srca

Novčani dar od 25 evra, koji je Nino iz Ferare u Italiji, uputio 11-godišnjem slepom Aleksandru Smukovu iz sela Dobrinaca kod Rume stigao je u ruke njegove porodice, koja se proteklih dana suočava s novim neprilikama.

O čemu je reč, ispričala nam je Aleksandrova majka, došavši nakratko u beogradsko Dopisništvo "Vesti", kako bi ovaj dar preuzela. Isto tako od srca se zahvalila čoveku, koji je izdaleka mislio na njenog sina.

- Ovog puta nisam došla sa Acom jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << imam mnogo posla na imanju, budući da mi se suprug razboleo i da ga čeka operacija na srcu. Od toga strepim i samo se molim Bogu da sve prođe kako treba. Aci, koji je trenutno u internatu, ne smem ni da kažem da tata treba da ide u bolnicu jer će to za njega biti šok. Njemu je tata simbol snage i glavni oslonac u porodici gde svi imamo zdravstvenih problema. Počevši od njegovih sestrica, bliznakinja obolelih od cerebralne paralize, pa do mene. Veliko hvala Ninu na ovom daru, svaka para je za našu porodicu velika i mnogo znači kad u kući imate bolesnu decu o kojoj se posebno brinete - kazala je majka Aleksandra koja se više od deceniju bori za zdravlje svoje dece, zbog čega je i njeno sopstveno narušeno.

Podsećanja radi, akcija za njenog sina na stranicama našeg lista započela je kada je ustanovljeno da je oboleo od malignog tumora očiju. Imao je tada samo tri godine. Zbog toga su mu, posle niza operacija, hemioterapija i zračenja, oba oka amputirana. Na stotine čitalaca "Vesti" širom sveta priteklo je Smukovima u pomoć i pomagalo godinama, zbog čega je ovaj mališan i dobio bitku sa opakom bolešću, lečeći se i u inostranstvu. Danas pohađa Školu za slepu i slabovidu decu u Zemunu i svakim danom oduševljava nastavnike inteligencijom, voljom za učenjem i borbenošću, što je njegovim roditeljima donosi retku životnu radost.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.