Svaka druga devojčica želi da bude sponzoruša!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2010, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka druga devojčica želi da bude sponzoruša!

Polovina maloletnica sklona je sponzorskom načinu ponašanja, smatraju učenici deset banjalučkih škola u kojima je istraživanje sprovela organizacija "Zdravo da ste" u okviru projekta "Prava dece, može to bolje".

Rezultati istraživanja su poražavajući jer pokazuju zabrinjavajuće rezultate u vrednosnom sistemu mladih, piše "Fokus".

Psiholog Sonja Stančić, rukovodilac projekta i grupe "In spe - u nadi", rekla je da se sve češće pojavljuje pojam sponzorskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ponašanja kod maloletnica.

Ona ističe da su društvene mreže postale najveći izvor dečije pornografije, jer promovišu nove vrednosti u sistemu mladih, koje zagovaraju ovakvo ponašanje radi sticanja boljeg statusa u društvu.

Prema mišljenju ispitanika, najkritičniji uzrast je 12 i 13 godina, kada su mlade devojčice i najpodložnije različitim uticajima.

To su devojčice koje preferiraju materijalne vrednosti i pokušavaju na svaki način da dođu do skupe odeće i obuće, parfema, mobilnih telefona, ali i izlazaka u ekskluzivne klubove, skupih automobila, letovanja i slično, što im uglavnom obezbeđuje mnogo bogatiji i stariji dečko.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.