Svaka čast: Pronašao, pa vratio 40.000 evra

Izvor: Mondo, 12.Mar.2018, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka čast: Pronašao, pa vratio 40.000 evra

Ne manjka časnih ljudi u Srbiji. Siniša Dabić, radnik aerodroma "Nikola Tesla" izgubljenih 40.000 evra vratio je vlasniku, koji ge je potom "častio" 50 evra.

Foto: MONDO/Mario Milojević

U moru svakodnenih "crnih" vesti, pravljenih u maniru samo je loša vest prava vest, uvek je dobro kada stigne i neka koja održava, ili vraća, nadu u ljude i ljudskost. Jedna takva stigla je danas iz Beograda.

Siniša Dabić, radnik aerodroma "Nikola Tesla" pronašao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je na radnom mestu 40.000 evra, i nije se dvoumio šta da radi s njima. Pobrinuo se da novac stigne do vlasnika, koji ga je potom častio s 50 evra.

Jugoslav poštenjačina: Vratio torbu sa 40.000 evra

Dabić je crnu torbu s novcem pronašao na parkingu, otvorio da proveri sadržinu, i ugledao laptop i novčanik sa novcem, prenosi B92.

"Upoznao sam čoveka, došao je posle nekog vremena, možda pola sata i iznenadio se kad je video torbu, sav srećan. Čoveku je godinama radio u Norveškoj, došao je s parama i izgubio ih. Video sam da je bio srećan, drhtao je, kad je izbrojao novac video je da je sve na mestu. Dao mi je 50 evra, ja nisam hteo da uzmem, on je insistirao i onda sam častio kolege", rekao je Dabić.

Vratio izgubljenih 18.000 evra, čašćen sa 100

Kolege za Dabića kažu da je uzoran radnik, a sada se pokazao i kao uzoran čovek.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Radnik aerodroma pronašao 40.000 evra, 50 evra "čast"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2018

Siniša Dabić, radnik aerodroma "Nikola Tesla" izgubljenih 40.000 evra vratio je vlasniku, koji ga je potom "častio" 50 evra...Dabić je objasnio da je crnu torbu pronašao na parkingu, otvorio je i ugledao laptop i novčanik sa novcem, prenosi B92..."Upoznao sam čoveka, došao je posle nekog vremena,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.