Izvor: Istinomer.rs, 15.Sep.2022, 15:42

Švajcarska nije zapretila građanima zatvorom zbog grejanja domova iznad 19 stepeni

Švajcarski tabloid “Blick” objavio je nedavno tekst u kojem se pogrešno tumači nacrt zakonske Uredbe o gasu u Švajcarskoj koja još uvek nije usvojena. Članak je pokrenuo lavinu dezinformacija o tome da će građani Švajcarske ići u zatvor ukoliko podese termostat u svojim domovima na temperaturu iznad 19 stepeni. Osim toga, na društvenim mrežama deli se i lažan poster sa tvrdnjom da vlasti te države pozivaju građane da prijave komšije koje troše previše gasa, a da će zauzvrat >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << dobiti nagradu u iznosu od 200 švajcarskih franaka. Činjenica je, međutim, da bi potencijalna Uredba o gasu u Švajcarskoj stupila na snagu samo u slučaju velike nestašice prirodnog gasa. Kazne su u teoriji moguće, ali bi ih vlasti teško izdale, a zatvorska kazna bila bi malo verovatna.
The post Švajcarska nije zapretila građanima zatvorom zbog grejanja domova iznad 19 stepeni appeared first on Istinomer.

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.