Izvor: Beta, 10.Jun.2014, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska neće odgovarati na Vučićeve kritike

BERN, 10. juna 20014. (Beta) - Švajcarska kao predsedavajuća OEBS-a neće odgovarati na kritike srpskog premijera Aleksandra Vučića te organizacije, izjavio je u utorak u Bernu zamenik šefa radne grupe za predsedavanje Rafael Nageli i ocenio da je to posledica zbivanja u samoj Srbiji.

"Saznali smo za to iz medija, ali nismo dobili zahtev kao predsedavajući OEBS-a. Nećemo odgovoriti", kazao je Nageli srpskim novinarima u Bernu.

On je dodao da komentar treba tražiti od >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Misije OEBS-a u Srbiji, jer je "više povezano s dogadjajima" u toj zemlji.

Upitan da li će izjave srpskog premijera uticati na saradnju Švajcarske i Srbije, koja naredne godine preuzima predsedavanje OEBS-u, Nageli je rekao da su dve zemlje do sada imale dobru saradnju na svim nivoima i da se raduje toj saradnji i tokom srpskog predsedavanja.

Vučić je u ponedeljak izjavio da mnogi iz medjunarodne zajednice, medju kojima i neki ambasadori, kao i zamenica šefa Misije OEBS-a u Srbiji Pola Tide, "lažu i vrše pritisak na medije da vode kampanju protiv njega i njegove porodice".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bern ne komentariše kritike Vučića

Izvor: B92, 10.Jun.2014

Bern -- Švajcarska kao predsedavajuća OEBS neće komentarisati kritike premijera Aleksandra Vučića na račun te organizacije, poručuju u Bernu..."Predsedavajući nije dobio nikakav zahtev za izvinjenje, o zome smo saznali iz medija i na to nećemo odgovarati. To je komentar koji treba tražiti od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.