Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jan.2018, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarci nemoćni u grotlu 'Mejdana': Čudesni Burić odveo BiH u baraž

TUZLA - Na krilima fantastičnog Benjamina Burića i frenetičnih navijača u tuzlanskom Mejdanu rukometna reprezentacija BiH savladala je selekciju Švajcarske sa 21:15 i tako osigurala baraž za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Sa tri pobjede i jednim porazom zmajevi su zauzeli prvo mjesto u grupi 6 kvalifikacija ispred Švajcarske i Estonije.

U utakmici odluke u kojoj bh. rukometaši nisu smjeli izgubiti, izabranici Bilala Šumana odigrali su vrhunski meč, posebno u prvom dijelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kada su sjajnom odbranom gostima dopustili svega šest pogodaka, dok su 11 puta pogađali mrežu protivnika.

Blistao je Burić, koji je bravuroznim intervancijama izluđivao protivničke igrače, a uz to dijelio je i asistencije saigračima.  Napad je takođe bio na nivou, a u prvih 30 minuta izdvojili su se Alen Ovčina i Marko Panić.

I nastavak susreta je počeo izvrsnim intervencijama Burića, koji je bio najzaslužniji za održavanje stečenog vodstva. Ipak, Švajcarci su u 45. minuti prišli na minus 2 (13:11), da bi 52. prišli na gol zaostatka (16:15), ali to nije uzdrmalo domaće igrače koji su do kraja uspjeli sačuvati vodstvo i na kraju doći do velike pobjede. Panić i Marin Vegar su proradili u finišu i tako spriječili dramatičnu završnicu.

Burić je susret završio sa čak 21 odbranom. Najefikasniji u bh .redovima su bili Panić sa šest i Ovčina sa četiri pogotka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

BiH zbog greške administracije ostaje BEZ BARAŽA za SP?

Izvor: Blic, 14.Jan.2018, 00:08

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobedila je večeras Švajcarsku rezultatom 21:15 i osigurala palsman u baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo. Međutim, zbog administrativnih grešaka rukometnog saveza, BiH bi veoma lako mogla ostati bez rezultata koji je ostvarila na zelenom terenu...Naime,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.