Svađa u zao čas

Izvor: B92, 09.Feb.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svađa u zao čas"

Beč -- SRS ne trguje ni sa jednom partijom vladajuće koalicije, već im poručuje da okončaju sukob jer je Srbija u opasnosti, rekao je Toma Nikolić.

"To što izmišljaju da pregovaram sa narodnjačkim blokom (DSS i NS), ili sa Demokratskom strankom, nimalo me ne veseli. Tužan sam, jer je Srbija u opasnosti, jer Albanci na Kosmetu hoće da proglase nezavisnost, a čini se kao da to nikoga ozbiljno ne zanima", kazao je frankfurtskim "Vestima" Tomislav Nikolić, zamenik lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srpske radikalne stranke.

On je rekao da razmišlja kako da pomogne Borisu Tadiću i Vojislavu Koštunici da sačuvaju Kosovo.

Na pitanje da li je istina da ga predsednik Srbije Boris Tadić nije zvao na razgovor, iako je to najavio u izbornoj noći, Nikolić je odgovorio da je šef države to rekao velikodušno i pobednički, pred kamerama, ali i da ne očekuje njegov poziv.

"Uostalom, šta ima da razgovara sa mnom, kada je sukob unutar vladajuće koalicije? On mora da razgovara sa Koštunicom, a ne sa mnom", poručio je on.

"Tražim da se uozbilje i Koštunica i Tadić. Koštunica da zakaže sednicu Vlade, pa kako god da prođe na tom glasanju, a Tadić da omogući predsedniku parlamenta da zakaže sednicu na kojoj bi se raspravljalo o sudbini Kosmeta. Ne može se bežati od institucija. Jednostavno, one se moraju poštovati i kad glasaju onako kako vam odgovara i kad glasaju protiv", objasnio je Nikolić.

Upitan šta je izvesnije, novi izbori ili pomirenje unutar vladajuće koalicije on je izrazio uverenje da su nam bliži novi izbori.

"Moj zadatak je da i Tadića i Koštunicu urazumim da ne trčimo odmah u nove izbore, zato što na taj način neće biti nikoga da brani Kosovo i Metohiju. Moja ideja je da dogovorimo termin održavanja izbora, ali da oni nastave da obavljaju sve funkcije na kojima se nalaze, kako bi smo imali neophodno nacionalno jedinstvo o pitanju južne pokrajine", kazao je Nikolić.

U vezi sa sve češće pominjanim 17. februarom, danom kada će Albanci proglasiti nezavisnost Kosova, on je poručio da "tada moramo da budemo jedinstveni, a ne razjedinjeni", rekao je Nikolić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.