Svađa i bez Trampa

Izvor: B92, 11.Jan.2024, 12:52

Svađa i bez Trampa

Kandidati za republikansku predsedničku nominaciju, guverner Floride Ron Desantis i bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli, sukobili su se u napetoj debati.

Debata je održana u glavnom gradu američke države Ajove, De Mojnu.

Bivši američki predsednik Donald Tramp, koji je favorit u trci za nominaciju Republikanske stranke za predsedničke izbore u novembru ove godine, ponovo je odlučio da ne učestvuje debati u Ajovi, preneo je AP.

Desantis i Hejli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se bore da se u toj trci pozicioniraju kao glavna alternativa Trampu i nadaju se da će na glasanju u Ajovi u ponedeljak osvojiti drugo mesto.

Jedini republikanski kandidat čija je cela kampanja bila zasnovana na zaustavljanju Trampa, bivši guverner Nju Džersija Kris Kristi, odustao je od kandidature samo nekoliko sati pre debate.

Hejli je otvorila debatu reklamirajući novu veb stranicu za praćenje, kako je navela, "Desantisovih laži".

Desantis je rekao za Hejli da govori biračima samo ono što misli da oni žele da čuju, kako bi mogla da stupi na funkciju i ispunjava, kako je naveo, "naloge svojih donatora".

Hejli je uzvratila da se Desantisu ne može verovati da će voditi državu na pravi način, jer je potrošio, kako je navela, 150 miliona dolara na kampanju.

Hejli je kritikovala Trampa zbog toga što je povećao savezni deficit, "nije bio dovoljno jak protiv Kine" i nije uspeo da zaustavi ilegalnu imigraciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŽESTOKA RASPRAVA Ron Desantis i Niki Hejli ZARATILI U NAPETOJ DEBATI za republikansku krunu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2024

Guverner Floride Ron Desantis i bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli u žestokom sukobu tokom napete debate za republikansku predsedničku nominaciju...Kandidati za republikansku predsedničku nominaciju, guverner Floride Ron Desantis i bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli, sukobili su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.