Svađa dva berberina oko pesme Penny Lane

Izvor: Blic, 26.Feb.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svađa dva berberina oko pesme "Penny Lane"

Čuveni hit Bitlsa "Penny Lane" iz 1967. godine, učinila je da jedna sasvim obična ulica u Liverpulu postane slavna širom sveta.

U pesmi, koja je nastala tokom snimanja legendarnog albuma "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band", spominje se radnja jednog brice, pa je sada izbila svađa između dva berberina o tome čija je radnja opevana u numeri Pola Makartnija.

Do nedavno, svi turisti koji su obilazili simbolična mesta "Liverpulske četvorke" dolazili su u berbernicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tonija Slevina koja se nalazi na trgu Smitdaun, na nekoliko metara od ulice Peni Lejn.

U međuvremenu, otvorena je druga berbernica u samoj ulici Peni Lejn, koja privlači sve veći broj turista u potrazi za radnjom u kojoj se, kao u pesmi, može pozdraviti vlasnik i razgledati fotografije koje vise na zidu.

Vlasnik originalne berbernice sada preti da će podneti tužbu protiv "nelojalne" konkurencije.

"Ta radnja nije ona prava. Turisti dolaze iz daleka da bi videli bricu iz pesme", žalio se on lokalnim medijima.

Vlasnik druge radnje, pak tvrdi da se nikada nije predstavljao kao brica iz pesme i da samo želi da radi svoj posao.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Svadja dva berberina oko pesme "Penny Lane"

Izvor: SrbijaNet.rs, 25.Feb.2010, 22:23

Čuveni hit Bitlsa "Penny Lane" iz 1967. godine, učinila je da jedna sasvim obična ulica u Liverpulu postane slavna širom sveta. U pesmi, koja je nastala tokom snimanja legendarnog albuma "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band", spominje se radnja jednog brice,

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.