Izvor: Mondo, 19.Jun.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzukijev perfektan povratak korenima (FOTO)

Mali terenac počinje sa prodajom početak naredne godine

Stiže potpuno novi "suzuki džimni".

Ovo su prve zvanične fotografije:

Četvrta generacija malog terenca odlikuje se, pre svega, retro kockastim dizajnom i najviše podseća na model druge generacije, koji je bio aktuelan osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

"Matorac"

Prvi "džimni" se pojavio 1970. i trajao 11 godina, kada je na scenu stupila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << druga generacija. Ona je bila aktuelna do kraja dvadesetog veka, tačnije do 1998. Narednih dvadeset godina proizvodila se poznata zaobljena verzija.

Aerodinamika je, shodno tradiciji, stavljena u "sedmi" plan, a istaknuta je funkcionalnost, što se može videti i po jednostavnom ali efektno urađenom kabinskom prostoru.

Pored malih dimenzija, "džimni" je prepoznatljiv i kao model koji se odlično snalazi i van utabanih puteva zahvaljujući pogonu na sva četiri točka.

Kako je globalna premijera zakazana za početak jula, za sada je poznato još samo nekoliko informacija, a među njima je i ona vezana za motorizaciju.

U Japanu će se "džimni" nuditi sa minijaturnim turbo-benzincem od samo 658 kubika, dok je za Evropu spreman par, takođe, benzinaca – atmosferski od 1,2 litra i jednolitarski turbo trocilindraš.

Kupcima će na raspolaganju biti i felne od 15 i 16 inča, atraktivna dvobojna karoserija, tempomat, kao i automatska klima.

Od bezbednosnih opcija, novi "džimni" će biti opremljen AEB sistemom, odnosno automatskom kočnicom u slučaju opasnosti.

Prodaja novog "suzuki džimnija" startuje početkom naredne godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.